Tabs: Blog | About Me |

Σάββατο, Νοεμβρίου 22

"Παραγνώρισε το επιτρεπόμενο"




Απόγευμα Σαββάτου. Ο Θεός της βροχής επιτέλους μας σπλαχνίστηκε. Μία λυτρωτική μπόρα ξεπλένει όση σκόνη στίβιασε γύρω μας και μέσα μας το παρατεταμένο καλοκαίρι. Οι δρόμοι τρέχουν σαν ποτάμια. Βιαστικοί άνθρωποι σε βιαστικά αυτοκίνητα με λούζουν στα .. απόνερά
τους. Ο Πασχάλης Τερζής δεν μ' αφήνει να θυμώσω. Θυμάμαι την στιχομυθία με την Άντα και χαμογελάω:
- Πώς γίνεται να έχεις δίπλα στον Andrea Bocelli τον Πασχάλη Τερζή?
Έψαχνα λέξεις να της εξηγήσω πως μέσα μου οι φωνές τους δονούν τα ίδια ακριβώς πλήκτρα. Και τα τραγούδια τους με "ξέρουν" από διαφορετικές οπτικές γωνίες και με δέχονται ως τόσο αντιφατική και στο βάθος τόσο ίδια. Απέτυχα όμως. Ανάθεμα στις λέξεις που φτωχαίνουν τα ένστικτά μας.
- Γίνεται, της είπα απλά κι ανέβασα την ένταση.
Στο CD o "Παλιόκαιρος" στη διαπασών και στα μάτια μου να καθρεφτίζεται το απορημένο
της είδωλο. Χαμογελούσα με το "δυσνόητο" της καταστάσεως όσο θυμόμουν τη σκηνή ακούγοντας
το ίδιο τραγούδι οδηγώντας. Απορροφημένη σε τέτοιες σκέψεις είδα το φανάρι να κοκκινίζει την τελευταία στιγμή. Τα φρένα μου στρίγγλισαν. Το αυτοκίνητο κοκκάλωσε φασαριόζικα 
και τότε μόνο τον είδα. 
Στεκόταν στη διαχωριστική λωρίδα. Ένας άνθρωπος .. βροχή ολόκληρος. Μεσόκοπος. Στο κεφάλι φορούσε μία τραγιάσκα που έσταζε σαν μαρκίζα. Με κοίταξε θυμωμένα νομίζω. Σαν να τον δίεκοψε το φρενάρισμα μου. Αλλά ήταν μόνο ένα φευγαλέο βλέμμα. Κι έπειτα μου γύρισε την πλάτη επιδεικτικά και ... άνοιξε τα χέρια του. Δίπλα στον φωτεινό φανοστάτη υπήρχε ένα γέρικο δέντρο. Κοιτούσα απορημένη μέχρι που τον είδα αργά να κλείνει τον κορμό στην αγκαλιά του.
- Τι κάνει; σκέφτηκα. Αγκαλιάζει το δέντρο; Είναι τρελός;
Το φανάρι πρασίνισε και τα κορναρίσματα άρχισαν. Βιάστηκα να ξεκινήσω. Τον είδα φευγαλέα να γυρίζει το κεφάλι και να μας κοιτάζει γελώντας.
Στο επόμενο φανάρι σκεφτόμουν πως ήδη είχα το βλέμμα της Άντας όταν αναρωτιόταν πως γίνεται να ακούω Πασχάλη Τερζή. Μου ρθε στον νου αυτόματα εκείνος ο εμβληματικός στίχος του Καρούζου: "Παραγνώρισε το επιτρεπόμενο". Ανέβασα πάλι την ένταση και .. δήλωσα ευτυχισμένα αμετανόητη!!!

Ετικέτες

buzz it!


Permalink για το ""Παραγνώρισε το επιτρεπόμενο""

1 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Αν γράφεις λιγότερο συναισθηματικά θα γίνεις καλύτερη, μαντάμ Οίστρε.

3:55 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home