Tabs: Blog | About Me |

Σάββατο, Ιανουαρίου 20

Αγιασμός στο "Φιλοξενείο" δια χειρός Χοιροβοσκού


 


Μετά την τελετή των εγκαινίων σε κάθε αξιοπρεπές "Φιλοξενείο" οφείλει να ακολουθήσει ο αγιασμός. Καταλληλότερος στην μπλοκόσφαιρα για την τέλεσή του κρίθηκε ο Γεώργιος Χοιροβοσκός. Με ένα κείμενο .. αγιορείτικου προβληματισμού και το γνωστό του χιούμορ, που τελειοποιεί ανθυπομειδιάματα, συχνά πολλάκις προτιμότερα από τα ξεκαρδιστικά γέλια.

So help me God !

---------------------------------------------------------------------------------

- Ντριν  ντρινννν
Επίμονος ήχος. Το κουδούνι της ρεσεψιόν. Πάνε δύο μερόνυχτα που χτυπάει συνέχεια.
"Πελάαατες μου" σκέφτομαι κάθε φορά και τρέχω όπως ο Βέγγος. Κεφάτα όμως και με όλη την καλή διάθεση να επαναλάβω εξηγήσεις και να λύσω .. παρεξηγήσεις. Η συμμετοχή σας ... αφοπλιστικά συγκινητική.

Το "Φιλοξενείο" -όπως ήδη ξέρετε οι περισσότεροι- άνοιξε τις πύλες του μόλις χθες. Μοναδική του φιλοδοξία, να μας χωρέσει όλους. Όχι ως μόνιμους "ενοίκους" αλλά ως φιλοξενούμενους. Κάτι σαν την αίσθηση που αφήνει ένα Σαββατοκύριακο στο εξοχικό κάποιων φίλων. Αλλάζεις παραστάσεις, χαλαρώνεις, απολαμβάνεις την φιλοτιμία τους κι αν οι χώροι έχουν μνήμη αφήνεις το σημάδι της παρουσίας σου κι εκεί. Αυτό ακριβώς είναι το "Φιλοξενείο". Ένας χώρος που θα κρατήσει τις μνήμες από το πέρασμα όλων μας. Μία κιβωτός που θα φυλάξει 
πρωτότυπα κείμενα ιστολόγων, γραμμένα σε επίρρωση του ότι περάσαν από εκεί. 

Η διαδικασία είναι απλή: όσοι έκαναν ήδη "κρατήσεις" σύντομα θα λάβουν επιβεβαίωση και το δικό τους "κλειδί" για την επικείμενη "διανυκτέρευση". Κωδικούς δηλαδή, προκειμένου, μπαίνοντας στην ιστοσελίδα να ποστάρουν μόνοι τους απ'ευθείας το κείμενό τους και να το μορφοποιήσουν όπως οι ίδιοι θέλουν. Αρκετοί ρωτούν αν υπάρχει θεματικός κύκλος ή περιορισμός στην έκταση του κειμένου. Η απάντηση είναι κατηγορηματικά όχι. Κάθε φιλοξενούμενος έχει το απόλυτο δικαίωμα να εκφραστεί όπως, όσο και για ό,τι θέλει. Η ευθύνη φυσικά για όσα γράφονται βαρύνει αποκλειστικά τον υπογράφοντα.
Η reception σκοπεύει να διατηρήσει έναν καθαρά εποπτικό ρόλο σε ζητήματα διαδικασίας και μόνο. Τα κείμενα θα ανεβαίνουν ανά διήμερο ή τριήμερο, έτσι ώστε να υπάρχει το περιθώριο του σχολιασμού τους από όσους το επιθυμούν. Τα σχόλια θα παραμένουν ανοιχτά. Διατηρώ μία μικρή επιφύλαξη για τυχόν παρεμβάσεις μόνο σε περίπτωση που ο σχολιασμός ξεφεύγει από τα πλαίσια της κοσμιότητας. Βλέπετε, το "Φιλοξενείο" ευελπιστεί να κρατήσει τον "καλύτερο εαυτό της μπλοκόσφαιρας" και σε καμία περίπτωση δεν ζήλωσε την αίγλη του ... αμέρικαν μπαρ. 

Η παραμονή για κάθε έναν από μας προβλέπει μία και μοναδική διανυκτέρευση: ένα κείμενο, δηλαδή, που θα αντιπροσωπεύει το πέρασμά μας από το ιστολόγιο. Τα σχόλια, ωστόσο, παραμένουν πάντα διαθέσιμα για εποικοδομητική κριτική ή συζήτηση. Και βέβαια, εκδηλώσεις θαυμασμού, από εκείνες που μόνο οι ιστολόγοι δεν φείδονται να προσφέρουν :)

* H reception εξακολουθεί φυσικά να τρέχει σε κάθε νέο κουδούνισμα :)
** Η δεξιά μπάρα με τα ονόματα των υποψηφίων φιλοξενουμένων για την ώρα παραπέμπει στις ιστοσελίδες τους. Σταδιακά όμως θα αντικαθίσταται και θα παραπέμπει στα κείμενά τους στις εσωτερικές σελίδες του "Φιλοξενείου".

buzz it!


Permalink για το "Αγιασμός στο "Φιλοξενείο" δια χειρός Χοιροβοσκού"

1 Comments:

Blogger scalidi said...

πολύ έξυπνα και τα εγκαίνια και ο αγιασμός, σας χαίρομαι για την ευρηματικότητά σας

7:01 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home