Tabs: Blog | About Me |

Κυριακή, Οκτωβρίου 22

Χριστόδουλος σε τσακίρ κέφι με σουξεδάκι περί εκπαιδεύσεως



Κυριακή πρωί κι αντί σαν καλοί Χριστιανοί να πάτε να εκκλησιαστείτε μου θρονιάζεστε με καφεδάκι μπροστά στο πληκτρολόγιο. Γι' αυτό κι εγώ θα σας βάλω σε επανάληψη το χθεσινό κήρυγμα του Αρχιεπισκόπου (πολλά τα έτη του) για να συνετιστείτε.
Ο Μακαριότατος λόγω της ημέρας χθες (είπαμε, άγει τα ονομαστήριά του- τι άγος; όχι Κυλώνειο πάντως) είπε να το ρίξει λίγο έξω. Φώναξε λοιπόν τα Μίντια κι έκανε ένα Πολυαρχιερατικό Συλείτουργο στον Καθεδρικό των Αθηνών.
Κι όπως ήταν στα high του λόγω ατμόσφαιρας (φόρεσε το τελευταίο χρυσοποίκιλτο μοντελάκι του επιτέλους) είπε να βγάλει και μία ... κορώνα. Κι επειδή τελευταία δεν πολυδιαβάζει και ασχολείται με τα συμβαίνοντα στην ελληνική κοινωνία, κάπου πήρε το αυτί του ότι γίνονται καταλήψεις, απεργίες και διαδηλώσεις. Ρώτησε λεπτομέρειες και πληροφορήθηκε τα  περαιτέρω. 
Έβγαλε ένα πρόχειρο συμπέρασμα για το τις πταίει αλλά ως σοφός Ιεράρχης είπε να μην 
το πει και απροκάλυπτα. Και για να κρατήσει τα προσχήματα το "σουλούπωσε" κάπως το κήρυγμα και του βγήκε η κορώνα ως εξής: «Ως Εκκλησία, είναι φυσικό να ενδιαφερόμαστε για τον τόπο μας και τα προβλήματά του. Προσπαθούμε και εμείς, να συνεισφέρουμε, ώστε τα προβλήματα να επιλύονται και οι άνθρωποι να βγαίνουν από τα αδιέξοδά τους και να ξαναβρίσκουν τον πραγματικό τους εαυτό. (tres sic)
Η Εκκλησία έχει τοποθετήσει σε πολύ υψηλό βάθρο τον θεσμό της οικογένειας. Και η διαφύλαξη αυτού του πρωτογενούς πυρήνα και βασικού συντελεστή για τη διατήρηση της κοινωνικής μας συνοχής, είναι γι’ Αυτή προτεραιότητα, αφού εντός της οικογένειας, και από βιοπαλαιστές γονείς σε αντίξοες συνθήκες, τίθενται γερά τα θεμέλια της διαμόρφωσης και μετέπειτα ανάπτυξης υγιών και με ήθος, προσωπικοτήτων της κοινωνίας μας σε συνδυασμό πάντοτε και με τον μόχθο που καταβάλλουν και οι εκπαιδευτικοί μας. (μεγάλη η πρόταση αλλά και μεγάλο το νόημά της. Το κατανοείς στη δεύτερη ανάγνωση)
Είναι λοιπόν αποδεδειγμένη η ανάγκη της άρρηκτης και, ει δυνατόν αδιατάρακτης, συνεργασίας αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των γονέων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών προς όφελος της κοινωνίας μας, η οποία βασίζει στη νεολαία της τις ελπίδες της για ένα πιο ποιοτικό αύριο.

Δεν σας κρύβω (γι' αυτό τον λατρεύω, γιατί δεν κρύβει ποτέ τίποτα) πως συμμερίζομαι απόλυτα την αγωνία για το αύριο, τόσο των γονέων και των μαθητών όσο και των δασκάλων και των καθηγητών τους, καθώς και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου που παρακολουθεί με έντονο προβληματισμό και ανησυχία τα τεκταινόμενα στον τόσο ευαίσθητο και νευραλγικό, για την κοινωνία μας, χώρο της Παιδείας.
(Και μπαίνουμε στο ρεφρέν) Θα ήθελα, λοιπόν, να απευθύνω έκκληση προς όλες τις κατευθύνσεις για καταλλαγή και πριμοδότηση του νηφάλιου διαλόγου και όχι των φαινομένων ενδοσχολικής ή εξωσχολικής βίας και αντιδικίας που αποδεδειγμένα αποβαίνουν σε βάρος όλων".

Αυτά είπε και ελάλησε ο εορτάζων κι αν ήταν εκεί ο Καραμανλής και η Κουτσίκου θα έβαζαν και ένα "Αμήν" στο τέλος. Και τώρα που τα μάθατε να καθίσετε και να τα σκεφτείτε καλά. Κι αν είστε γονείς να αφουγκραστείτε την αγωνία του και να ξεκινήσετε αύριο κιόλας διάλογο με τους εκπαιδευτικούς και ν' αποφύγετε τις αντιδικίες. Εν ανάγκη, βρε αδερφέ, δώστε τους και μία αύξηση. Τα παιδιά σας προσπαθούν να ξεστραβώσουν. Όλα από το Κράτος τα περιμένετε;
Αν πάλι είστε εκπαιδευτικοί, να αρχίσετε νηστεία πάραυτα (έτσι κι αλλιώς κατακεί το πάτε) να εξομολογηθείτε την αδιαλλαξία σας και με καταλλαγή και ταπεινότητα να ανοίξετε 
αμέσως τα σχολεία. Δεν φτάνει που πλήξατε την Πατρίδα, που προβληματίσατε την Θρησκεία, 
αλλά αποδομήσατε και την Οικογένεια. Και προκειμένου για τα οικονομικά σας να πάτε στα Φροντιστήρια να συμπληρώσετε το εισόδημά σας. Το Κράτος φρόντισε να έχετε εναλλακτικές λύσεις. Αμάν πια.

"Να ανοίξουν τα σχολεία άμεσα και μετά να αρχίσει ο διάλογος" είπε φεύγωντας στους δημοσιογράφους ο Εορτάζων.
Ποιός διάλογος; Των γονέων με τους εκπαιδευτικούς, είπαμε. Γιατί ζήτημα κυβέρνησης δεν τίθεται. Καθότι η κυβέρνηση ως γνωστόν "δεν μασάει" κι ο Χριστόδουλος από χθες μας "τα μασάει".

Σχετικοάσχετη υπόμνηση προς Σαλονικαίους: Σήμερα η εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Οσίου Αβερκίου και αύριο του Οσίου Νικηφόρου. Ο Παπαγεωργόπουλος δεν αναφέρεται στους εορτάζοντες. Μην τα μπερδέψετε. 



 

buzz it!


Permalink για το "Χριστόδουλος σε τσακίρ κέφι με σουξεδάκι περί εκπαιδεύσεως"

14 Comments:

Blogger phivos said...

Καλά, εσύ πας να με συγχίσεις πρωινιάτικα! Γι αυτό ας το περάσω στο light mode!

Και δε μού λέτε, blog δεν έχει ο μοντέρνος; Να πάμε να τού κάνουμε λίγο liinkbombing, έτσι για το χρόνια πολλά;

Περιμένω ιδέες για το λήμμα!

11:31 π.μ.  
Blogger oistros said...

Θειούλη
μόλις διάβασα τα περί χρόνου και μου πίκρανες τον καφέ μου. Ο Μοντέρνος έχει "έπαυλη" επαέ . Ο Μπάτλερ απουσιάζει. Χτύπα κουδούνι κι αν βρεθεί κανείς να ανοίξει πέτα τη ... βομβίτσα σου.
Υ.Γ. Plenty of ... λιακάδα :)
Πάνε
σας μερσώ. Απλώς τον .. ταχυδρόμο κάνω.

11:43 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Θενκς πίτσι! Αλλά θέλει και ωραίο βόλι. Οχι "τράγους" και τέτοια. Αυτά είναι αστεία, αλλά ανέμπνευστα. Κάτι έξυπνο και κουρδιστικό! Δε βάζεις μια φωνή για προσφορές;

Για τα περί χρόνου... ραφιναρισμένες γκρίνιες είναι!

11:57 π.μ.  
Blogger oistros said...

Χαχα ... βρες τρόπο να μπεις πρώτα κι εδώ είμαστε :)
"Χτυπώ την πόρτα του Θεού κι Εκείνος δεν ανοίγει" που λέει κι ο στίχος. Μην κουρδίζεσαι άδικα

12:04 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Με τέτοιο CV, ούτε το βασικό δεν πιάνει στην αγορά εργασίας!

Και για στόχο προτείνω αυτό:
http://www.ecclesia.gr/greek/archbishop/default.asp?id=1&what_main=1&what_sub=1&lang=gr

12:06 μ.μ.  
Blogger Καπετάνισσα said...

Ευχέλαια, ξόρκια και άλλα αγιασμένα τινά, θα βοηθήσουν την κατάσταση;

Μήπως να βάλουμε τους Θεολόγους παπάδες που υπηρετούν στα σχολεία και σπανίως απεργούν (δηλ. ποτέ) να διαβάσουν καμμιά ευχή μπας και βρούμε άκρη;
Ακόμα καλύτερα, να βοηθήσουν εμπράκτως. Να δώσουν ένα μέρος από τους πολλούς μισθούς τους στους απεργούς εκπ/κούς, που περνάνε μαύρες μέρες.

Η φιλάνθρωπη Εκκλησία, σκέφτεται ποτέ ότι υπάρχουν πράξεις, ενέργειες προς την κοινωνία και όχι μόνο λογίδρια;


Αμάν πιά!

12:08 μ.μ.  
Blogger oistros said...

Άνκλι
εγώ θα πήγαινα κι από δω .
Να του θυμίσω όσα τον ... ψιλοπονάνε. "Το μυστήριο βάλλεται χρόνια λέει από το σχολείο". Ρίξε ένα ευχέλαιο.
Καπετάνισσα
για βλάσφημη σε "κόβω". Πρόσεχε γιατί η γιορτή κρατάει σαράντα μέρες αλλά μετά οι αφορισμοί επιτρέπονται.
Και για να σοβαρομιλούμε .. ευτυχώς υπάρχουν και κάτι λίγοι "αναρχικοί" παπάδες. Ξέρουμε κι οι δυό μας μερικούς :)

1:07 μ.μ.  
Blogger Derek said...

Φοίβο, ξέχασες να μετρήσεις τις συστατικές επιστολές του όμως! ;)

11:26 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Βελτιωμένη και επαυξημένη σε βλέπω σήμερα! Αλλά στο'πα, τα παλάτια δεν έχουν θέση στην Ελλάδα! Ξένα πράγματα!

Derek, τόψαξα. Δεν έχει ούτε μια!

8:19 π.μ.  
Blogger ovi said...

μόλις γύρισα απο Lahti και είπα να πω μια καλημέρα, θα επανέλθω γιατι και η φωτογραφία με ..προκαλεί!!! :)

9:14 π.μ.  
Blogger oistros said...

derek
welcome και κατα δω :)
Θείε
η πριγκηπέσσα είναι κακομαθημένη¨:)
Θάνε
ευκαιρία να μάθουμε από πρώτο χέρι ποιός στρίμωξε ποιόν στο Λάχτι. Περιμένω νέα για ενεργειακό και Πούτιν :)

11:07 π.μ.  
Blogger ovi said...

Τελείως πληροφοριακά με τον Πούτιν δεν έγινε απολύτως τίποτα γιατί υπάρχει προγραμματισμένη συναντηση για το θέμα στις 27 Νοεμβρίου. Γίναν πολλά και πάρα πολλά σημαντικά πράγματα, δυστυχώς όμως τόσο ο Ελληνας πρωθυπουργός όσο και οι Ελληνες δημοσιογράφοι ζούσαν στις δημοτικές και τη θεσ/νικη και έτσι δεν καταλάβαν τίποτα, γιατι ενω εμείς ζούμε ένα οργασμό γραφής και έγω γράφω για ένα σωρό εφημερίδες και περιοδικά στην ελλαδα ασχολουνται με το ποιός νίκησε!!! Τα δε περισσότερα απο αυτά τα θέματα αφορούν αμεσα την ελλαδα!!!

7:03 μ.μ.  
Blogger oistros said...

Θάνε
δεν γλιτώνεις με αοριστολογίες :)
Περιμένω λεπτομέρειες. Εδώ ή εκεί. Διάλεξε :)

7:09 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

o Χριστόδουλος για να διατηρηθεί στη δημοσιότητα είναι ικανός να μιλήσει και για τις λεπτομέρειες της κατεργασίας των οικιακών λυμάτων στις μονάδες βιολογικού καθαρισμου...

τα μειζονα,κατ αυτόν ,μάλλον ατ έχει επιτύχει,ήγουν:αναρριχήθηκε στο αξίωμα που επιθυμούσε,
ελέγχει πλήρως την ιεραρχία,εξασφάλισε τρελά λεφτά απο το Δ κοινοτικό πλαίσιο στήριξης,θα φιάξει νέα μητρόπολη σε καποιον από τους ελάχιστους χώρους πρασίνου της Αθήνας και ξενοδοχείο δίπλα πολυτελείας δίπλα στο ΝΙΜΤΣ,συναγελάζεται συχνά πυκνά σε δεξιώσεις και γκαλά με όλους τους ισχυρούς της πολιτικής και του χρήματος οπου καταβροχθίζει τις νηστίσιμες αστακομακαρονάδες του....


για τα ουσιώδη ομιλει μια φορά στο τόσο κι αυτό απο συνήθεια ...

όνειδος και οδύνη....

1:11 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home