Tabs: Blog | About Me |

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27

Ε όχι και στα ζώδια ....


- Τι ζώδιο είστε, αν επιτρέπετε?

Σάστισα. Έχω απαντήσει πολλές φορές στη ζωή μου στο ανόητο -κατ' εμέ- ερώτημα. Το 'βρισκα πάντα πρόσχημα για κουβέντα από μέρος του άλλου, κατινισμό και παπαρολογία από θείες που λέγαν το φλυτζάνι και τα χαρτιά, ηλιθιότητα από φίλες που χώνονταν στις σελίδες με τα ζώδια ή κρυφοεπισκέπτονταν μάντισες της συμφοράς και λάθος προσέγγιση σε απόπειρες φλέρτ.
Απέναντί μου είχα ένα σοβαρό επιστήμονα, διακεκριμένο στον τομέα του (καμία σχέση με το αστρικό στερέωμα) και ο τόνος της φωνής του ήταν σοβαρός. Δεν χαμογέλασε καν, λέγοντας το. Πέρασα στην επίθεση:
- Δεν πιστεύω στα ζώδια. Άλλωστε, λένε πως το δικό μου είναι το χειρότερο.
Έριξα και ένα χαμόγελο για να κλείσει η υπόθεση. Αλλά εκείνος συνέχισε απτόητος:
- Δεν υπάρχουν καλά και κακά ζώδια. Και φυσικά η προσέγγιση των περιοδικών είναι λάθος. Λοιπόν, τι ζώδιο είστε?
Άντε να το πάρει το ποτάμι να ξεμπερδεύουμε, σκέφτηκα.
- Δίδυμος, είπα ξερά.
- Ενδιαφέρον, είπε μονολεκτικά και κούνησε το κεφάλι. Νόμιζα ότι η συζήτηση είχε κλείσει αλλά σε λίγο μου ζήτησε ένα κομμάτι χαρτί και στυλό. Του τα 'δωσα.
-Λοιπόν, ημερομηνία γέννησης? ρώτησε
Είχε αρχίσει να με εκνευρίζει η επιμονή του. Δεν πιστεύω σ' αυτά άνθρωπέ μου, σκεφτόμουν. Και άνοιξα το στόμα για να το πω και δυνατά. Αλλά κάτι στο ύφος του δεν μ' άφησε. Άντε, ας πάει και το παλιάμπελο. Είπα και την ημερομηνία απρόθυμα. Ζήτησε το e-mail μου και μετά έφυγε με ένα μισό "χαίρετε".
"Βρε τι σου κάνουν οι μεταβολές του καιρού" σκέφτηκα και μετά τον ξέχασα και συνέχισα τη δουλειά μου. Πέρασαν μέρες.

Σήμερα το πρωί με πήρε τηλέφωνο.
- Σας έχω ένα δωράκι. Αν βρείτε μία γραμμή λάθος να συνεχίσετε να μην πιστεύετε στα ζώδια. Το στέλνω τώρα στο mail σας, είπε κι έκλεισε πριν αντιδράσω καν.
Η περιέργειά μου δεν πρόλαβε να φουντώσει γιατί το μήνυμα ήρθε αμέσως. Συνεπής αλλά παράξενος τελικά, σκεφτόμουν ενώ έβλεπα τη σελίδα να ανοίγει μπροστά μου. Πάνω είχε μία σημείωση με πενάκι:
- Εμπίπτετε πλήρως σε αυτή την κατηγορία. Βρήκα το αστρολογικό προφίλ σας και σας στέλνω ένα κείμενο της Linda Goodman για τις γυναίκες διδύμους αυτού του έτους και του δικού σας δεκαημέρου. Διαβάστε το προσεκτικά.
Κοίτα επιμονή ο άνθρωπος! Άντε να του κάνω το χατήρι. Και το διάβασα:

"Σκέφτηκες ποτέ γιατί ο Μπρίγκαμ Γιάνγκ (ποιός είναι αυτός γαμώτο?) συμβούλεψε να έχει ο κάθε άνδρας πολλές γυναίκες; Ζηλεύεις τους ηγέτες της Ανατολής με τα χαρέμια τους; Ε τότε βρες μία γυναίκα αυτού του ζωδίου, θα εξασφαλίσεις με τον τρόπο αυτό δύο γυναίκες τουλάχιστον και τα Σαββατοκύριακα πότε πότε τρείς ή και τέσσερις. Η διαφορά της με το χαρέμι έγκειται στην προφανή έλλειψη ενδιαφέροντος για απλό και γήινο πάθος. Είναι δύσκολο να την κάνεις να μείνει στην ίδια θέση για πολύ. Κοίταξε όμως λίγο βαθύτερα .. ανάμεσα στις πολλές γυναίκες που την αποτελούν , είναι και μία ρομαντική που είναι ικανή για έντονα πάθη, αν επιτύχεις να την προσεγγίσεις ολότελα, ψυχικά, διανοητικά και φυσικά. Ο τρόπος να την αναπτύξεις και να απολαύσεις τις πολλές γυναίκες που έχει μέσα της μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα. Εξαρτάται από σένα να προχωρήσεις στην ανώτερη άλγεβρα και να τις βγάλεις όλες. Αλλά φοβάμαι ότι η κάθε περίπτωση θα είναι διαφορετική και πολύπλοκη. Αρκεί να είσαι σίγουρος ότι θα ανταπεξέλθεις.
Στην αρχή θα ξετρελαθεί με την φωνή και το χαμόγελό σου, ακόμη και με τον τρόπο που την κοιτάς. Μετά θα αντιστρέψει την έκστασή της και θα κάνει κριτική στο κάθε τι, με τόσο οξύ σαρκασμό που θα χρειάζεσαι ιώδιο για τα τραύματα. Μην την αφήσεις να σε βάλει κάτω όμως .. η περίπτωσή της αξίζει το παζάρεμα. Συνήθως δεν είναι τόσο άκαρδη όσο δείχνει. Συχνά, οχυρώνεται πίσω από ιδιότυπα και ευρηματικά ψέματα, προκειμένου να παραμείνει απρόσιτη. Θα σε εμπιστευθεί δύσκολα. Δώσε της πίστωση χρόνου. Θα καταφέρει μάλλον να κρατήσει την σύγχυση και την ταραχή της για τον εαυτό της και να μην σου τις φορτώσει. Απέναντί σου μπορεί κάλλιστα να μοιάζει με γρανιτένιο τοίχος. Αρκεί να το θέλει.
Επίσης, όταν το θέλει, είναι ζωντανή και εύθυμη σύντροφος. Όταν είναι ευδιάθετη θα ακτινοβολεί. Συνομιλεί έξυπνα σχεδόν για κάθε θέμα που υπάρχει στον κόσμο. Ποικιλία άλλωστε .. αυτό είναι το σύνθημά της. Απολαμβάνει όλες τις συναισθηματικές χειρονομίες του ειδυλλίου και δεν την ενοχλεί καθόλου να κάνει κατακτήσεις και να προκαλεί τον θαυμασμό. Αλλά πάντα θα είναι μόνο δική σου και θα στο δείχνει.
Καμία άλλη γυναίκα που συνάντησες δεν θα σου δώσει τόση ευχαρίστηση, με τόσους τρόπους αγάπης γεμάτους ελκυστική γοητεία, φαντασία και πνεύμα. Μπορεί κάλλιστα να παίξει στην εντέλεια το τρελό κορίτσι της παρέας και να ξετρελάνει εσένα και τον τραπεζικό σου λογαριασμό .. αλλά μπορεί το ίδιο καλά να γίνει μία λατρευτή νοικοκυρά ή αργότερα μία σοβαρή διανοούμενη. Το χειρότερο είναι ότι όλοι νομίζουν ότι την ξέρουν. Σε όλους δείχνει ένα κομμάτι της και τους πείθει. Αλλά το σίγουρο είναι ότι ούτε η ίδια θα καταφέρει ποτέ να ανακαλύψει ίσως πόσα αχρησιμοποίητα ακόμη κομμάτια έχει το δικό της πάζλ.
Αν νομίζεις ότι είναι υπερβολή σκέψου την Μονρόε. Κάθε άνδρας που την ήξερε την έβλεπε σαν διαφορετικό πρόσωπο. Βάλε μία φωτογραφία της σαν γοητευτικής θεάς, δίπλα σε μία άλλη με γυαλιά και σκούφο αμακιγιάριστη. Έτοιμη να δώσει διάλεξη σε ρώσους συγγραφείς μοιάζει. Πρόσθεσε ένα τρίτο κι ένα τέταρτο στοιχείο, το γεγονός ότι έμαθε να κάνει την αγαπημένη σπεσιαλιτέ για ένα σύζυγο του οποίου έλεγε πάντα ότι θαύμαζε την ζεστασιά και την αφοσίωση.. κι ότι περπάτησε πίσω από έναν άλλο σύζυγο που θαύμαζε το μυαλό και το φιλοσοφικό του ταλέντο. Πρόσθεσε δύο ακόμη φωτογραφίες .. μία δακρυσμένη και δυστυχή όταν έχασε το τρίτο παιδί της .. και μία λίγο μετά με μπικίνι να γελά πλάι σε Γάλλο κινηματογραφικό αστέρα. Αυτές δεν είναι φωτογραφίες για τις οποίες πήρε πόζα. Της τράβηξαν όταν δεν κοίταζε καν τον φακό. Είναι ένα τέλειο δείγμα όμως για τις γυναίκες που λέγαμε.
Η μαγική λέξη για αυτές τις γυναίκες είνα η λέξη "σύντροφος". Αλλά η ερμηνεία που δίνουν ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Στο μέτρο, λοιπόν, που δεν απαιτείς από αυτές έναν συμβατικό σύντροφο θα είναι απόλυτα γοητευτικές, ελεύθερες και .. πολιορκημένες. Θα πρέπει να ξέρεις ότι η συγκεκριμένη γυναίκα μπορεί να σε ξεχάσει πιο εύκολα από κάθε άλλη γυναίκα του ζωδιακού κύκλου. Είναι η φύση της να αποδέχεται την αλλαγή. Ευτυχώς για τους άνδρες που είναι γύρω της κατασταλάζει γρήγορα σε μια πιο βαθιά κατανόηση του χαρακτήρα της πριν να είναι πολύ αργά.


Θα είναι ικανή να προσαρμοστεί σε οτιδήποτε της ζητήσεις. Αν της ζητήσεις πίστη μπορεί να το κατορθώσει κι αυτό, με την προϋπόθεση ότι είσαι αρκετά ενδιαφέρον ώστε να κερδίσεις την αφοσίωση της. Αναφέρομαι στο διανοητικό, πνευματικό και φυσικό ταίριασμα, με το τρίτο προστιθέμενο σαν πιπέρι στο καλό συνταίριασμα των δύο πρώτων.

Πάντως, να ξέρεις ότι η γυναίκα αυτή δεν θα πάρει ποτέ τρένο, αν μπορεί να πάρει αεροπλάνο. Δεν θα μείνει ποτέ σιωπηλή αν μπορεί να μιλήσει. Δεν θα σε εγκαταλείψει ποτέ αν μπορεί να σε βοηθήσει. Και δεν θα περπατήσει ποτέ αν μπορεί να τρέξει. Το μυαλό της είναι γεμάτο από τόσες σκέψεις και η καρδιά της από τόσες ελπίδες που συχνά φαίνεται να έχει ανάγκη από ηλεκτρονικό υπολογιστή για να τα βάλει σε τάξη. Η μήπως χρειάζεται κάποιον που μπορεί να τρέχει πίσω της και να ανασκαλεύει μαζί της όνειρα; Ακόμη κι αν είσαι εσύ αυτός ο άνδρας, δεν τολμά να κοιτάξει πάνω από τον ώμο της για να δει αν είσαι κοντά της. Κάποιος βαθύς ανεξήγητος φόβος μέσα της την αποτρέπει. Κυνήγησε την κι όταν την προφτάσεις επιτέλους , κάνε την να ελαττώσει ταχύτητα στον δικό σου ρυθμό. Μπορείς να το πετύχεις αν την κρατήσεις από το χέρι σφικτά και δεν την αφήσεις να τρέχει. Έστω κι αν οι βόρειοι άνεμοι του ζωδίου την σπρώχνουν μπροστά, μπορεί κρυφά να επιθυμεί να σταματήσει για λίγο, περισσότερο από όσο νομίζεις".

Το διάβασα και δεύτερη φορά. Μετά σήκωσα το ακουστικό και τον πήρα τηλέφωνο.
- Εξακολουθώ να μην πιστεύω στα ζώδια. Δεν περιγράφει καν εμένα.
- (Το γέλιο του ακούστηκε δυνατό) Μα φυσικά αγαπητή μου, η αντίδρασή σας θα ήταν αυτή ακριβώς. Δεν αντέχετε ούτε κατά διάνοια στην ιδέα ότι κάποιος μπορεί να σας "προβλέψει". Καλή σας μέρα.

Το διάβασα άλλη μία φορά. Μήπως κάτι μου είχε ξεφύγει? Linda Goodman. Ποιά διάολο είναι αυτή η Γκούντμαν? Άρχισα να ψάχνω στο ίντερνετ. Βρήκα το site. Μακαρίτισσα. Πίστευε ότι υπήρξε "a great astrologer". Kαλά, δημοκρατία έχουμε. Έγραψε και μερικά βιβλία. Μπαινοβγαίνουν και μερικές χιλιάδες αφελών εκεί μέσα και ψάχνουν την τύχη τους. Ουφ!! Τώρα που είδα περί τίνος πρόκειται ησύχασα.
Αλλά, είχε μία φράση που δεν έλεγε να ξεκολλήσει από το μυαλό μου.
"Το χειρότερο είναι ότι όλοι νομίζουν ότι την ξέρουν". Δε βαριέσαι, σκέφτηκα, έτσι δεν γίνεται πάντα με όλους μας?

Ετικέτες

buzz it!


Permalink για το "Ε όχι και στα ζώδια ...."

10 Comments:

Blogger Klearchos said...

Το έχω ξαναδιαβάσει ή μου φαίνεται;

3:37 μ.μ.  
Blogger zouri1 said...

den του λες να πει και για μενα?

3:41 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Μπράβο που διαφυλάσσεται τις επιφυλάξεις σας, οίστρε, αλλά μπορεί να έχει και δίκιο. Όχι, δεν πιστεύω στα ζώδια, δεν εξηγούνται όλα αυτά ορθολογικά, αλλά πιστεύω στη στιγμή που σας δόθηκαν αυτά τα στοιχεία. Μπορεί κάτι να σας λένε για σας. Μην τα απορρίπτετε εξαρχής. Ψάξτε τον εαυτό σας μέσα και σ' αυτά. Δεν χάνετε τίποτα, ίσως λίγη φαιά ουσία, αλλά διαθέτε αρκετή, οπότε χαλάλι της!

4:09 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

"διαφυλάσσετε" ήθελα να πω, άτιμη πληκτρολόγηση!

4:10 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Ταλαντεύομαι ανάμεσα στο να πάω για ψάρεμα και στο να μετρήσω πόσα απίδια βάζει ο σάκος μου.

7:58 μ.μ.  
Blogger Θεοδόσης Βολκώφ said...

Χε χε... ούτε εγώ τα πιστεύω αυτά... και συνέχεια οι άνθρωποι να σε ρωτάνε... εκεί μετά μανίας...

Την καλησπέρα μου, Οίστρε...

Βολκώφ

11:13 μ.μ.  
Blogger oistros said...

@ Κλέαρχε
με επιβεβαιώνετε :)
@ zouri
ευχαρίστως αλλά θα ομολογήσεις δημοσίως την ηλικία σου. :)
Σκέψου τα κόστη. Παραπλανώ συστηματικά τις πιτσιρίκες που ρωτούν για σένα. :)
@ Stauroula
Μπορεί να έχεις δίκιο. Οι αλήθειες μας ανασύρονται κάποιες φορές και μέσα από τα ψέματα. Αρκεί να έχουμε το θάρρος να τις αναγνωρίσουμε. Το κείμενο περιγράφει μία γοητευτική άγνωστη. Διακρίνω ομοιότητες αλλά προτιμώ να κρατήσω τις διαφορές. Όσο για το τι απορρίπτω .. η απόρριψη είναι ίδιον των σοφών ή των ηλιθίων. Στέκομαι πεισματικά στη μέση τους.
Καλώς ήρθες στο .. φτωχικό μου :)
@ Φοίβε
χμ .. τα ανέκδοτο ή την παροιμία? Λέω να κρατήσω την κουρτίνα δύο με το ζόνγκ :)
@ Αγαπητέ Βολκώφ
υιοθετήστε την απάντησή μου. Λες το ... χειρότερο και ησυχάζεις. Οι μυημένοι σιωπούν και οι άσχετοι φοβούνται να ζητήσουν διευκρινήσεις.

12:53 π.μ.  
Blogger paranoia said...

Ζωδια, χαρτορικτες και λοιπα ανηκουν στις παπαρολογιες κατ΄ εμε. Δεν ειναι δυνατον να ανοιγεις την τν το πρωι και να ακους αυτες τις βλακειες και να τις πιστευεις. ΔΕν ξερω αν υπαρχει κατι σχετικα με τη θεση των πλανητων που μπορει να επηρεασει την ψυχοσυνθεση μας ομως δεν μπορουμε να δεχομαστε αυτα που λενε και εξαρτωμαστε απο αυτα. Η αστρολογια καποτε ηταν επιστημη και ειχε αρκετα κοινα με την αστρονομια, τωρα ομως εχει εξευτελιστει εντελως.
Αυτη ειναι η γνωμη μου.

2:58 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

an kai de pisteuw sta zwdia perigrafei akrivws emena kai eimai gennhmenh 16/6 pio didymos de ginetai!!tromerh perigrafh san na einai sto myalo moy!!kai ayto poy axize kat'eme htan oti "arkei na thn krathseis apo to xeri na mh trexei"

9:39 μ.μ.  
Blogger Unknown said...

Be thoughtful at the time you Buy YouTube likes. It might be a fraud. Call us for help and advice. buy youtube subs

6:38 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home